Zonnecollectoren

Zonne-energie

Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Home Energy biedt verschillende producten waarmee u zonne-energie kunt omzetten naar elektriciteit. 
Elektriciteit uit zonnepanelen en zonnecollectoren (of Solar Heat?) is groene, hernieuwbare energie die geen CO2 of andere vervuilende stoffen uitstoot. Een gewone zonne-installatie voor een woning kan de CO2 uitstoot tot 2 ton per jaar verminderen wat neerkomt op meer dan 40 ton voor de hele levenscyclus.

Zonnecollectoren

Productomschrijving
Zonnecollectoren worden nog wel eens verward met zonnepanelen. Hoewel beide installaties gebruik maken van de zon, is de functie erg verschillend. Waar zonnepanelen stroom opwekken, gebruiken zonnecollectoren de zon om (kraan)water te verwarmen. Een zonnecollector wordt altijd geplaatst in combinatie met een zonneboiler waarin het warme water kan worden opgeslagen. 

Onze zonnecollectoren (Solar Heat systeem), bestaan uit een collector met daarin gemonteerd vacuüm glasbuizen voor opwekking van warmte. In een gesloten watercircuit wordt het water rondgepompt door de collector. Hier wordt het circulatiewater opgewarmd door de opgevangen warmte uit de vacuüm glasbuizen. Het circulatiewater dat in de collector is opgewarmd, wordt gebruikt om een voorraadbuffer met water op te warmen. Met het warme water uit de voorraadbuffer kan vervolgens sanitairwater worden verwarmd tot 60°C, een vloer worden verwarmd of een zwembad worden opgewarmd. 

Onze Solar Heat systemen worden geleverd in twee uitvoeringen:
- Solar Heat Direct Flow (DF)
- Solar Heat Heat Pipes (HP)

Uitvoeringen

Solar Heat DF
Het unieke van het Solar Heat DF Systeem, is dat het volledig horizontaal of verticaal kan worden geinstalleerd. De optimale hellingshoek voor instraling van de zon, wordt bereikt door het draaien van de buizen in de gewenste richting. Het DF systeem is daarom uitermate geschikt bij een plat dak-, reling- of gevelbevestiging. De DF collector wordt geleverd in een uitvoering met 6 buizen. Er kunnen meerdere DF collectoren aan elkaar worden geschakeld. Doordat de Solar Heat zonnecollectoren modulair uitbreidbaar zijn, zijn deze zeer geschikt voor grote projecten van architecten, aannemers, gemeentes en overheden. Het Solar Heat systeem wordt geleverd als complete set met een drukvat en een pompunit met regeling op basis van twee temperatuursensoren. 

Solar Heat HP
Een Solar Heat HP systeem kan bij plaatsing van de zonnecollectoren op een schuin dak, of op een andere locatie in een hoek van 20°-70° zonder elektrische pomp worden geïnstalleerd. De collector, zonder de buizen, wordt op een frame bevestigd, waarna de vacuümbuizen er op een eenvoudige manier in kunnen worden geschoven. Hetgeen de montage vereenvoudigd. De collectoren worden geleverd in een uitvoering van 8, 12 of 16 buizen. Uiteraard kunnen ook meerdere collectoren aan elkaar worden geschakeld. Doordat de Solar Heat zonnecollectoren modulair uitbreidbaar zijn, zijn deze zeer geschikt voor grote projecten van architecten, aannemers, gemeentes en overheden. Het Solar Heat systeem wordt geleverd als complete set met een drukvat en een pompunit met regeling op basis van 2 temperatuursensoren. 

Offerte
Wij bespreken graag met u de eventuele wensen om te komen tot een op maat gemaakte installatie. Voor een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen.
Share by: