Hybride systemen

Hybride: zon én windenergie 

Zon en windenergie zijn perfecte partners. Hun beide generatie profielen trekken namelijk hun beiden jaarlijkse pieken en dalen recht. Zo zijn winden doorgaans sterker tijdens de uren tussen zonsondergang en zonsopgang, terwijl zonnepanelen elektriciteit genereren gedurende de uren tussen zonsopgang en zonsondergang. Een combinatie van zon en windenergie producten, zorgt zo voor een constante energieopwekking op een 24 uur tijdschaal. Een zelfde principe geldt voor de tijdspanne van een geheel jaar. In de zomer zijn er meer uren tussen zonsopgang en zonsondergang dan omgekeerd, waardoor zonnepanelen de mindere generatie van windenergie uitbalanceren. In de winter, waar er minder uren tussen zonsopgang en zonsondergang dan omgekeerd kunnen zijn, zullen windenergie producten meer energie leveren.

Om optimaal gebruik te maken van het complementaire karakter van zon en windenergie, biedt Home Energy twee hybride producten aan, die maximale energie opwekken door een ingenieuze combinatie van een of meer Energy Ball windturbines en zonnepanelen. Deze producten zijn:

- Streetlight
- Power Box

Streetlight

Productbeschrijving
De Home Energy Streetlight is een slimme combinatie voor straatverlichting, waarbij de benodigde energie wordt opgewekt door een Energy Ball wind turbine en Home Energy zonnepanelen, waarmee optimaal wordt optimaal geprofiteerd van het aanvullende karakter van de zon en de wind. Door combinatie van de zon en de wind is het mogelijk het systeem te optimaliseren en maximaal gebruik te maken van hetgeen de natuur biedt. De Streetlight kan genoeg wind- en zonne-energie omzetten om naast duurzame en energiezuinige LED-verlichting bijvoorbeeld een elektrische fiets of scooter op te laden. Ook zijn elektronische laadpunten voor een PC en mobiele telefoon mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om de opgewekte energie te gebruiken voor bijvoorbeeld beveiligingscamera’s, electronische zendapparatuur, meet en registratie apparatuur en andere electronische apparatuur. Met name in gebieden waar een electriciteitsnet niet of nauwelijks aanwezig is, biedt deze mogelijkheden veel extra voordelen. 

Uitvoeringen
Streetlight S
De Streetlight S is de kleinste Streetlight en is de ideale oplossing voor duurzame straatverlichting. De Streetlight S bestaat uit een Energy Ball V100 en een 240 Wp zonnepaneel, geplaatst op een mast met een lengte van 9 meter. Optioneel kan de Streetlight S voorzien worden van een banier, LED armatuur of laadpunt voor uw elektrische fiets, scooter, auto of boot.

Streetlight M
De Streetlight M bestaat uit een Energy Ball V100 en twee 240 Wp zonnepanelen, geplaatst op een mast met een lengte van 9 meter. Optioneel kan de Streetlight M voorzien worden van een banier, LED armatuur of laadpunt voor uw elektrische fiets, scooter, auto of boot.

Streetlight L
De Streetlight L bestaat uit een Energy Ball V200 en twee 240 Wp zonnepanelen, geplaatst op een mast met een lengte van 10 meter. Optioneel kan de Streetlight L voorzien worden van een banier, LED armatuur of laadpunt voor uw elektrische fiets, scooter, auto of boot.

Streetlight XL 
De Streetlight XL bestaat uit een Energy Ball V100 en drie 240 Wp zonnepanelen, geplaatst op een mast met een lengte van 12 meter. Optioneel kan de Streetlight MXL voorzien worden van een banier, LED armatuur of laadpunt voor uw elektrische fiets, scooter of boot.

Offerte
Wij bespreken graag met u de eventuele wensen om te komen tot een op maat gemaakte installatie. Voor een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen.

Power Box

Productbeschrijving
De Power Box is een 20 voet container uitgerust met zowel 4 Energy Ball windturbines, als 18 260Wp zonnepanelen, bedoeld om elektronische apparaten mee op te laden. Door de Energy Ball wind turbines wekt de Power Box aanzienlijk meer energie op dan vergelijkbare containers uitgerust met alleen zonnepanelen. 

Offerte
Wij bespreken graag met u de eventuele wensen om te komen tot een op maat gemaakte installatie. Voor een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen.

Share by: