Energy Ball

Windenergie

Home Energy heeft een uniek concept ontwikkeld, waarbij opwekking van energie uit wind plaats vindt door een bolvormige turbine: de Energy Ball. De Energy Ball biedt de volgende voordelen ten opzichte van een traditionele wind turbine met propeller:

• Geen geluidsoverlast; het geluid van windturbines wordt veroorzaakt door de luchtstroom aan het uiteinde van de wieken (propellers) door het bolvormig ontwerp van de Energy Ball ontbreken deze uiteinden en zijn de turbines dus geluidloos.
• Een hogere efficiëntie; het aerodynamisch ontwerp van de Energy Ball zorgt voor een hogere efficiëntie van energie opwekking per doorstroomd oppervlakte
• Esthetisch design; de vorm en het uiterlijk van de Energy Ball lenen zich in combinatie met zijn geluidloosheid uitstekend voor plaatsing in de buurt van bebouwing. De vormgeving voorkomt ook slagschaduwvorming, hetgeen bij wiekturbines als hinderlijk wordt ervaren. 
Door zijn uiterlijk is de Energy Ball een favoriet bij architecten en projectontwikkelaars.


Net of accugekoppeld
De Energy Ball kan geleverd worden in een aan het net gekoppelde versie met een WindPower Inverter. Deze zet de gegenereerde elektrische energie om naar elektriciteit die geschikt is voor levering aan het net. Wanneer u na installatie de stekker in het stopcontact steekt, kunt u direct de opgewekte elektriciteit voor eigen gebruik aanwenden. Gebruikt u zelf geen elektriciteit dan zal de Energy Ball uw elektriciteitsmeter terugdraaien.
De Energy Ball kan daarnaast geleverd worden in een accu gekoppelde versie worden geleverd met een WindPower Charger. Deze zet de gegenereerde elektrische energie om naar elektriciteit geschikt voor het laden van de meest gangbare accu´s.


Uitvoeringen
De Energy Ball van Home Energy is leverbaar in twee uitvoeringen:
– Energy Ball V100
– Energy Ball V200

Energy Ball V100

Productbeschrijving
De Energy Ball V100 heeft een diameter van bijna 1 meter en heeft 6 rotorbladen. De Energy Ball V100 wordt geplaatst op een vrijstaande mast met een totale hoogte van 10 of 12 meter of platdakmast.
Bij een windsnelheid van 19 meter per seconde (windkracht 8 tot 9 Beaufort) levert de Energy Ball V100 zijn maximaal vermogen. Het maximaal vermogen van de generator van de Energy Ball V100 is 525 W. De Energy Ball V100 moet vrijelijk worden opgesteld (geen grote gebouwen en bomen of andere begroeiing) op een mast met een totale hoogte van 10 of 12 meter. In Nederland waait de wind veelal vanuit het zuidwesten. Een opstelling waarbij vanuit deze richting in ieder geval een vrije toegang van de wind kan plaatsvinden, is van positieve invloed op het rendement.
Wij raden u aan, u vooraf goed te oriënteren welk windregime van toepassing is in het gebied waar u de Energy Ball wilt gaan plaatsen. 

Prijs
De prijzen zijn afhankelijk van uw wensen en behoeften. Voor advies en/of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling. 

Energy Ball V200

Productbeschrijving
De Energy Ball V200 heeft een diameter van bijna 2 meter en heeft 5 rotorbladen. De Energy Ball V200 wordt geplaatst op een mast met een totale hoogte van 12 of 15 meter. De Energy Ball V200 levert, door de grotere diameter, aanzienlijk meer energie dan de Energy Ball V100.
Bij een windsnelheid van 19 meter per seconde (windkracht 8 tot 9 Beaufort) levert de Energy Ball V200 zijn maximaal vermogen. Het maximaal vermogen van de generator van de Energy Ball V200 is 2500 W. Als de generator dit maximaal vermogen levert, is het direct geleverde vermogen door de WindPower Inverter aan het elektriciteitsnet 2250 W bij 230 Vac en 50 Hz. De Energy Ball V200 kan een opbrengst leveren van 1750 kWh per jaar bij een gemiddelde windsnelheid per jaar van 7 m/s, mits de Energy Ball V200 vrijelijk staat opgesteld (geen grote gebouwen en bomen of andere begroeiing) en geplaatst is op een mast met een totale hoogte van 15 meter. In Nederland waait de wind veelal vanuit het zuidwesten. Een opstelling waarbij vanuit deze richting in ieder geval een vrije toegang van de wind kan plaatsvinden, is van grote positieve invloed op het rendement.
Wij raden u aan, u vooraf goed te oriënteren welk windregime van toepassing is in het gebied waar u de Energy Ball wilt gaan plaatsen. 

Prijs
De prijzen zijn afhankelijk van uw wensen en behoeften. Voor advies en/of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling. Een indicatie van de prijzen kunt u hieronder vinden:
Share by: